2013. március 5., kedd

Hétvége Rigában

[sok kép, kevés szöveg]

Március első hétvégéjén mit csinál az ember, ha a legészakibb balti államban tartózkodik? 
Meglátogatja az eggyel délebbre fekvőt abban bízva, h ott szebb az idő. Persze ez nem jött be, de attól még nagyon jól éreztük magunkat Lettország fővárosában, Rigában.

Péntek este 7 óra, Tallinn, buszállomás, a csapat indulásra kész, többé-kevésbé. Péntek este 11.30 Riga, szakadó hó, hideg, a csapat lelkes. 

hideg, hó, vasúti híd kékre világítva

Szerencsére a Friendly Fun Franks hostel egészen közel van a buszállomáshoz, és az ingyenes welcome-sör is jólesett mindannyiunknak. A szoba elfoglalása és Márk házipálinkájának megkóstolása után elindultunk éjjel 1 óra magasságában, h "vársotnézzünk" avagy találjunk egy vendéglátóipari egységet, ahol 10 külhoni ifjú jólérezheti magát. 

Végül az Omas Briljants nevű helyen kötöttünk ki. Két lett sör és egy blow job után - ne riadozzanak kedves olvasóim, a blow job az egy koktél -, szóval ezek után kellemesen becsiccsentve hajnalig táncoltunk és hülyültünk. Íme néhány kép:

a pult fölötti dekoráció

csipet-csapat :)


blow job :P

Másnap délelőtt 11 körül sikerült felkelni, aztán egy reggeli-ebéd után lelkes turistaként nekiestünk a városnak, és mindent lefotóztunk annak rendje és módja szerint:

Riga Cathedral

A lett lat tanulmányozása után megállapítottuk, h 2x3 búzakalászért (50 santim) egy halat (1 lat) kapunk, míg 2 hal ér egy tehenet (2 lat)
karácsonyi és szimpla 1 latos érme

Three Brothers

Egyirányú utca gyalogosoknak és bicikliseknek vagy mi van???


ferde kábeles híd a befagyott Daugava fölött

régi városfal

olyan csininek éreztem magam :D

 Minden sarokra jut egy templom itt is. A teljesség igénye nélkül:

The Nativity of Christ Cathedral

St Peter's Church





azért ez már kicsit sok, nem hiába sikít a néni

Szabadság emlékmű


az étterem plafonja, födém szerkezete


túrós desszert (bezzeg a letteknek van normális túrójuk, nem úgy, mint az észteknek)

Szombat este ismét buli, és sikerült ugyanazon a helyen kikötni, ahol előző este is voltunk.
Vasárnap a csapat egy része 9-kor felkelt, és röpke 2 és fél órányi alvás után szépségesen eltipegtünk a szakadó hóban-szélben megnézi a piacot ill. a Lett Tudományos Akadémia épületébe is próbáltunk bejutni, de éppen zárva tartottak úgyh, nem volt részünk csodálatos kilátásban, pedig a hóviharban biztos messzire elláttunk volna :D
Délre visszaértünk a szállásra kirugdostuk a többieket az ágyból, kicsekkoltunk, és ismét elindultunk várostnézni, már amennyire ki tudtuk nyitni a szemünket a folyton az arcunkba csapó hótól. Végül az Occupation Museumban kötöttünk ki, ahol végigkövethettük Lettország (és a másik két balti állam) történetét a német és orosz megszállás ideje alatt.

a piac épülete, na és ebből kell elképzelni négyet egymás mellett

egyszerű háromcsuklós keretek v vmi ilyesmi,
jobban lekötött az áruba bocsátott termékek mustrálgatása

Cat House, ezúttal nem a megszokott partihely, hanem Riga nevezetessége

A Lett Tudományos Akadémia Épülete

a Brémai Muzsikusokkal (csak tudnám mit keresnek Rigában?)

Városháza



ebéd á la Lettország
krumpli, sonka, tojás, uborka, sajtos szmötyi,.., fini :)

már megint fekvő kép, wáhh, de azért mérnökök a Mérnökök utcájában :)

hogyan könnyítsük meg a külhoniak nevének kimondását

Fél 6-ra visszaértünk a szállásra, szusszantunk egyet, majd fél 7-kor elindultunk a buszállomásra, 7-kor pedig vissza Tallinnba. Fél 12-kor hazaérve kellemes csillagos ég és mínusz 9 fok fogadott minket. Otthon, édes otthon :)

Apropó, jó szokásomat megtartva éppen ideje volt már, hogy elkezdjek sörös poharakat és korsókat gyűjteni itt is, bár terveimben csak egy darab korsó szerepelt, de Márk volt annyira tündéri, hogy még hatalmas jókedvében sem feledkezett meg rólam, úgyhogy neki köszönhetően egy másik pohár is gyarapítja gyűjteményemet :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése