2013. február 3., vasárnap

Péntek - Szombat

Előre is bocsi, de nem tudtam kreatívabb címet kitalálni, amit átfogóan jellemezné az elmúlt két napot, ill. nem tudtam kiemelni egy olyan eseményt, ami egyértelműen uralta volna ezt az időszakot. Alternatív címként a "privát kocsmatúra előtt és után" talán még jó lenne, de a magyarokkal való palacsintázást ez semmilyen formában sem tükrözi, szóval... ahh, inkább elkezdek mesélni.

Szóval pénteken délelőtt szépen eltipegtem a sportközpontba, hogy beiratkozzak tesire. Itt adnak érte 2 kreditet, h a 16 hétnyi szorgalmi időszak alatt legalább 20 alkalommal látogatja az ember az órákat. A sportközpont picit távolabb esik a campustól, kb 10-15 perc séta a kolitól az erdő mélyén. Íme egy kép az odavezető útról:


Aztán délután elmentünk észt személyi igazolványt csináltatni, mert aki 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik Észtországban, annak bizony szüksége van rá. Továbbá a helyi lakosok ingyen használhatják a tömegközlekedést, a központban egy koripályát, ill. az egyetemi könyvtárat, meg még fene se tudja mi minden kedvezménnyel jár, azon kívól, h elvileg 5 évig nem toloncolnak ki :D Am mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyszer látogasson el a tallinni "okmányhivatalba", mert nagyon fini cukorkájuk van, és olyan sokat várakozni sem kell. Bár ha nem muszáj, akkor azért nem fontos, mert 25 euróét már egészen sok és finom édességet lehet venni.

Aztán Lisivel bevetettük magunkat a Viru nevezetű plázába shoppingolni. Még sem mehet az ember bikini és lapostalpú masszív csizma nélkül egy dél-észtországi kiruccanásra, ahol havasi túrát és szaunapartit ígérnek... :D

tudja vki, h hogyan lehet itt képet elforgatni?
mert a gépemen álló a kép, ide mégis ilyen bénán tölti fel :S

Este pedig egy kb 15 fős társasággal elindultunk az óvárosba egy privát kocsmatúrára. Na ilyet SOHA többé! Jól indult a dolog. A Labor nevű pub volt az első állomás. Sorra ittuk a kémcsövekből a koktélokat, mindent szép és jó.



Aztán eldöntöttük, h itt az ideje áttérni egy másik helyre. Előtte megtárgyaltuk Garbrival, h milyen tök jó lenne egy ilyen saját kis kémcsöves szett, így aztán hogy hogy nem egy ilyen rekesz a táskámban landolt. Csak arra nem gondoltam, h a következő helyre bizony a fiúkat enyhe motozás, a lányokat pedig a táskájuk átvizslatása utána engedik be... Szóval ott állunk a Shooters nevű hely ajtajában, a biztiőr lelkesen megtapogatja a táskámat kívülről, mire a kémcsövek lelkes csörömpölésbe kezdenek. Kinyitja a táskámat, majd felcsóválás és mosolygás közepette csak ennyit mond: "Áhh, Labor! Don't steal in our bar!" (~áh, Labor! Ebből a bárból ne lopj!) :D
Szóval sikeresen bejutottunk a heringpartiba, hely alig, de azért elkezdtünk táncikálni, viszont a csapat egy része nem igazán preferálta a helyet, és tovább akart állni. Úgyh ebből az lett, h megint az utcán fagyoskodtunk, mire mindenki összeszedte magát, aki menni akart.

Következő állomásunk a Meki. Kaja, zene, tömeg, de legalább le tudtunk ülni. A mellettünk lévő asztalnál ülő pasi meghallotta, h lelkesen tanakodunk: mi legyen a következő kocsma, amit meglátogatunk. Segítőkészen ajánlott nekünk két helyet is. Beszélgetés közben kicsit úgy éreztük magunkat, mintha a gyűrűk urába csöppentünk volna... A 40 körüli pasi Írországból keveredett ide, és a sajátos akcentusával lassan mondta, h "van egy hely itt a közelben, egészen kellemes, de egy kicsit távolabb, ha beljebb sétálunk, akkor van egy másik nagyon jó hely, amit ugyan kockázatosabb, de megérheti. Persze a döntés a mienk..." :D Végül a "veszélyesebbet" választottuk, és kikötöttünk egy underground helyen, ami nekem személy szerint nagyon bejött. Íme néhány kép:

a bejárat



még mindig nem tudom, hogyan kell képet elforgatni, wáááhhh :D

az emeletre vezető lépcső

Ez a hely meg a csapat  másik felének nem jött be, és most azok picsogtak... Újabb fagyoskodás, újabb várakozás, és végül fél 6-ra sikerült hazataxizni.
Az este tanulsága és eredmény: ennyi emberrel egy helyre soha többé! Továbbá enyhén dögrováson vagyok, de túlélem! :)

A szombatot inkább később mesélem, mert lassan készülődnöm kéne, megyünk várostnézni :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése